Nachtje weg zonder kinderen: 3 tips van Iris en mij (inclusief overnachting tips)

Als je kinderen hebt, ben je daar over het algemeen vrij druk mee. En je vrouw natuurlijk ook. Het is makkelijk om in die hectiek van alledag elkaar uit het oog te verliezen. Daarom plannen Iris en ik elk half jaar een nachtje weg met zijn tweeën. Dan bezoeken we een leuke stad en hebben we anderhalve dag helemaal voor onszelf. Hier onze drie tips voor een nachtje weg zonder kinderen. Inclusief bijzondere b&b’s of hotels.

Misschien herken je dit beeld: je bent vader van één of meerdere kinderen en je runt samen met je vrouw of vriendin het huishouden als een militaire operatie. Wie brengt de kinderen naar school? En wie brengt de andere naar de opvang? Doe jij boodschappen, dan ga ik naar zwemles. Doe jij de was, dan haal ik de stofzuiger even door de bende beneden. ‘s Avonds moet er nog even gesport worden en tegen 21:30 uur plof je uitgeteld op de bank. Een goed gesprek zit er dan meestal ook niet meer in. 

Iris en ik gaan om die reden dus elk halfjaar een nachtje samen weg. We hebben al aardig wat steden bezocht. Hier volgen drie van onze favorieten. 

Antwerpen

Antwerpen, die prachtige havenstad in Vlaanderen. Hier eten we heerlijke Vlaamse frieten met Belgische mayonaise bij Frietkot Max en we slenteren graag door de antiekwijk. Die laatste is wel onze favoriet: lekker neuzen in duur antiek en oude zooi. Heerlijk lunchen in een studentikoos restaurantje. Natuurlijk heb je er ook een ruime binnenstad met grote toeristische attracties en alle grote winkelketens. 

Onze b&b tip in Antwerpen

Zoek je een mooie en goede b&b in Antwerpen, kies dan voor Au Lit Jerome. Prachtige, ruime kamers en twee gastvrije heren die een fantastisch ontbijt voor je klaarmaken. 

Alkmaar

Alkmaar, het is een soort klein Amsterdam. De binnenstad is net zo mooi, met de grachten en grachtenpanden, maar dan zo ongeveer duizend keer minder druk. En een stukje kleiner natuurlijk. Je bent er zo doorheen gelopen. In Alkmaar kun je aardig winkelen, maar vooral genieten van de heerlijke terrassen. Lekker toeristen kijken en genieten van de gemoedelijke sfeer.

Onze hoteltip in Alkmaar

In Alkmaar verblijven we graag in het Wolf Kitchen & Bar. Ze hebben hier een paar prachtige kamers, waaronder de love suite met een vide. Dat is echt een gave kamer, je kijkt vanuit het vrijstaande bad zo de Alkmaarse grachten over. Je kunt hier bovendien heerlijk eten in het restaurant. 

Den Bosch

Den Bosch heeft me bij ons eerste bezoek ontzettend positief verrast. Het heeft alles wat je van een stad verwacht, maar dan heerlijk overzichtelijk in een compacte binnenstad. Je kunt er prima winkelen en je vindt er tientallen restaurants, cafés en barretjes. De combinatie van bourgondisch genieten, winkelen, cultuur en historie maakt dat ik hier graag nog eens terugkom. Tip: boek een rondvaart op de binnendiezen als je van historie houdt, echt een aanrader!

Onze b&b tip in Den Bosch

Wij verbleven in CubaCasa, een b&b in Zuid-Amerikaanse stijl. Prachtige, rijk aangeklede kamers, en een relaxte gastheer die graag een lekker ontbijt voor je klaarmaakt. 

Ga jij wel eens samen met je partner een nachtje weg? Zo ja, waar gaan jullie graag heen? Ik lees het graag in een reactie.

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

2 Reacties

  1. Bart leuke- en informatieve tips over de diverse locaties. op mijn blogsite. http://www.jemoethetzien.nl, ben ik sinds afgelopen maanden ook begonnen te bloggen over locaties, die het bezoeken waard zijn. Denk dat het bloggen van dergelijke informatie bijna een must is en dat velen daarvan kunnen genieten. ik heb mij aangemeld als volger van je blogs. Wens je als collega blogger veel blog succes

  2. Wij proberen het ook wel 2 of 3x per jaar te doen. Dordrecht, Amersfoort en Haarlem zijn ook aanraders. Volgende maand staat waarschijnlijk Deventer op het programma, met een beetje mazzel zelfs 2 nachtjes, want beide opa’s en oma’s willen ze wel een nachtje 😉

    Alkmaar zier er leuk uit, goeie tip voor het volgende tripje, dankje!

    Richard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.