We krijgen een kitten (vlog)

Lauren met Lola

Ja hoor, ze hebben me over kunnen halen. Na drie kinderen en een poes, woont er nu ook een kitten in huize dadventures. Gelukkig heb ik uit de onderhandelingen nog wel een tegenprestatie los kunnen peuteren.

Bij een meisje in Lauren’s klas was er een nestje kittens geboren. Lauren speelt regelmatig bij dat meisje en dus werden wij elke week rond het avondeten overspoeld met verhalen over ‘de katjes.’ Ge-wel-dig vond ze het.

https://youtu.be/xJy68flLb_M

Kat op de laatste plaats

Nu moeten we eerst even kort terug in de tijd. Er is namelijk een tijd geweest dat ik katten zelf ook ge-wel-dig vond. Toen Iris en ik samen gingen wonen, namen we dan ook direct een poesje. Sissi, heet ze, en ze was echt ons kindje. Helemaal gek was ik van die kat. Maar, toen ik kinderen kreeg, veranderde dat. Het leek wel of ik ineens al mijn liefhebbende vermogens nodig had voor mijn kinderen. De kat kwam op de laatste plaats.

Dus, toen Iris ze vraag stelde of we niet nog een kitten zouden nemen, was mijn eerste reactie: “Nee, zeker niet.” Maar, ik wist wel dat Iris enkel en alleen door de vraag te stellen, de keuze al gemaakt had. Er kwam dus een kitten bij in huize Dadventures.

Welkom, Poesje Lola

Dagen van brainstormsessies volgden. Er moest natuurlijk een naam voor het poesje bedacht worden. De eerste opties, zoals ‘Takkie’ of ‘Miauw’, werden door papa en mama vakkundig van tafel geveegd. Uiteindelijk kwamen de kids met ‘Lola’. Poesje Lola, dus. Deal.

In het blog zie je de eerste dagen van Poesje Lola in ons gezin.

O ja, de tegenprestatie: we kopen met Kerst een aquarium : )

Heb jij een huisdier?

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.