Een nachtje Landal Waterparc Veluwemeer

Onlangs waren we een nachtje te gast bij vrienden op Landal Waterparc Veluwemeer. Een vriendin van ons was daar een weekje op vakantie en wij gingen een nachtje logeren. Het is niet erg ver bij ons vandaan, dus dat was goed te doen. In dit blog een snelle impressie van het park. 

Ligging bij Biddinghuizen 

Landal Waterparc Veluwemeer ligt in de Flevopolder bij Biddinghuizen, nabij Harderwijk. Wat me als eerste opvalt, is dat het prachtig aangelegd is. Veel water, visvijvers heb ik me laten vertellen, en mooie, ruime huisjes. Elk huisje is vrijstaand en heeft veel ruimte in en om het huisje. De waterpartijen eromheen geven het echt een vrij en natuurlijk gevoel. In de rest van het park zijn veel plekjes met groen en speelmogelijkheden voor de kids.

Veel water, dus oppassen met kleintjes

Met het vele water heb ik ook direct een nadeel te pakken voor een bezoek met kleine kinderen: het water is niet afgezet met hekjes en dus moet je goed op je kleintjes letten. De waterkant loopt vaak naar beneden af, ook direct naast de huisjes. Met kinderen van vijf, drie en één ben je dus wel continu alert op verdrinkgevaar. Ook bij het huisje waar wij verblijven, direct aan het water gelegen, moet je constant opletten. Dat is wel echt een minpuntje voor een bezoek met kleine kinderen. 

Speeltuinen voor de kids

Er zijn een aantal speeltuintjes te vinden in dit park. Kleine en grote, waarbij bij de grotere weinig moeite gespaard is om het echt leuk te maken. De kinderen hebben hier letterlijk uren speelplezier en er staan meestal wel wat bankjes of picknicktafels omheen, zodat de vaders en moeders ook lekker wat kunnen drinken terwijl de kids spelen. 

Animatie is er wel, maar nog niet gevonden

Er is animatie bij het park. Toen ik hiernaar op zoek ging kwam ik echter aan de overkant van de weg terecht, bij het Molecaten Park Flevostrand.  Daar was een leuke kinderdisco aan de gang met twee schildpadden en daar was een zwembad en een speeltuin te vinden. Een leuk stukje, met een restaurant erbij, maar volgens mij hoort dat dus niet bij het Landal park. 

Op het Landal park zelf ben ik nog wel wat dingen tegengekomen, zoals een beleefbos. Het ontbreekt verder wel aan een leuk centrum in het park met een lekker restaurant en winkeltjes. In de directe omgeving is niet zo gek veel te doen. 

Erg mooi en net huisje 

Het huisje waar wij in verbleven was erg mooi, ruim en netjes onderhouden. Rondom het huisje was veel ruimte en achter konden we op een mooie veranda aan het water zitten. We konden ook op het gras zitten. Minpuntje waren de grote hoeveelheden ganzen, die twee of drie keer per dag de thuis kwamen bezetten en dan de heleboel onder de poep achterlieten. Dan ga je toch wat minder op je gemak in het gras liggen. 

Ontzettend veel ganzen, en dus ook veel ganzenpoep in je tuin.

Conclusie na één nachtje Landal Waterparc Veluwemeer

Zoals gezegd, ik ben er maar één nachtje geweest en kan geen compleet beeld schetsen. Mijn eerste indruk is dat het prachtig is aangelegd, de huisjes keurig zijn en dat je hier heerlijk je tijd kunt doorbrengen. Maar, met kleine kinderen, zoals nu ik heb, zoek ik toch nog wat verder voordat ik mijn zomervakantie boek. Daarvoor zijn er net wat te weinig faciliteiten voor de kids, zijn de loopafstanden naar receptie en dergelijke net te groot en is er erg veel (niet afgezet) water. 

Waar ga jij graag heen op vakantie? Welke tips heb jij voor plaatsen in Nederland? Ik lees het graag in een reactie. 

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.