Mijn goede voornemens als vader

Ik doe eigenlijk niet aan goede voornemens. Ik vind namelijk dat het elke dag een goed moment is om iets ten goede te veranderen. Of, om het te proberen en het dan weer te laten mislukken. Maar, nu vind ik het toch leuk om een paar goede voornemens voor mij als vader op te schrijven. Hier komen ze!

Vaker een spelletje doen met de kinderen

Lauren is nu vijf jaar en wil steeds vaker een spelletje doen. Ik heb daar alleen niet altijd zin in. Alweer regenwormen of kwartetten… Het zijn niet de meest uitdagende spelletjes voor een volwassene. Toch wil ik dat het komende jaar vaker doen. Het is waardevolle één op één tijd met mijn oudste dochter. En bovendien, Estelle zal ook wel steeds vaker mee willen doen. 

Meer leuke dingen doen

Ja, natuurlijk! Meer leuke dingen doen! Maar, wat voor een dingen dan? Nou ja, naar De Efteling gaan bijvoorbeeld. Naar het Aviodrome. Of nog vaker naar de dierentuin. Of naar de Eekhoeve. Of naar het strand met de bolderkar. Ik hoop ook dat we iets minder met lockdowns te maken krijgen, dan kan ik ook weer wat vaker met de kids ergens gaan lunchen of uit eten gaan. 

Een invulling vinden voor mijn vrije ochtend 

In dit jaar heb ik voor het eerst twee dochters op school op mijn papadag. Mijn zoon is op deze dag ‘s ochtends bij de kinderopvang. Dat betekent dat ik een hele ochtend per week helemaal voor mezelf heb! Hier heb ik jaren naar uitgekeken! Maar, nu het zover is, slaat de twijfel toe. Wat moet ik met die tijd doen? Werken? Boodschappen doen (zoals ik altijd met Estelle deed op dinsdagochtend)? Een boek lezen? Sporten? Ik weet het niet! Mijn goede voornemen is een mooie, fijne invulling te vinden voor deze vrije ochtend. 

Bewuster vader zijn 

Dit is een hele algemene. Ik denk dat ik al behoorlijk bewust bezig ben met het vaderschap. Maar, dit jaar wil ik daar nog wat meer stappen in maken. Bewust met de kinderen bezig zijn. Bewust zijn van hun belevingswereld, wat er bij ze speelt. Daarin meegaan. Maar, ook goed voor ze zorgen en meer bewust zijn van hun voedingspatroon, bijvoorbeeld. Of zorgen dat ze voldoende buiten spelen. Bewust vaderschap lijkt niet zo moeilijk, maar het is best een opgave om dingen niet op routine en automatische piloot te doen. Ik ga mijn best weer doen in 2022. 

Heb jij nog goede voornemens? 

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.