Vaderdagcadeaus voor aanstaande vaders

cadeaus voor aanstaande vaders

Wat is er nou leuker dan om een aanstaande vader op vaderdag te verrassen met een leuk cadeau? Als man ben je net als je vrouw behoorlijk bezig met je toekomstige gezin en kan het een enorm leuke verrassing zijn om op vaderdag al wat leuks te krijgen van je vrouw, vrienden of familie. In dit blog de leukste vaderdagcadeaus voor aanstaande vaders.

Behalve een kraamcadeau voor speciaal voor de vader, is een kleinigheidje op vaderdag natuurlijk een hele leuke verrassing voor een aanstaande vader.

Boek voor aanstaande vaders

Een boek om je voor te bereiden op het vaderschap is altijd welkom. Er zijn er vele op de markt, dus de keuze is groot. De bekendste is misschien wel ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt‘ van Kluun. Een komisch boekje dat bij vrijwel elke vader op het nachtkastje heeft gelegen.

Gooi je het liever over een hele andere, meer serieuze boeg? Dan is Daddycation, over hoe je een betrokken vader wordt én blijft, misschien een goede keuze.

Het meest complete boek voor aanstaande vaders is misschien wel Aanpakken voor aanstaande Vaders van David Borman.

Bekijk ook het complete overzicht van boeken voor aanstaande vaders.

Babyfoon met camera

Toch wel een soort gadget die mannen leuk vinden: een babyfoon met camera. Superhandig, omdat je je kleine altijd kunt zien liggen. Zo kun je bij ieder huiltje (en in het begin zul je bij werkelijk elk kuchje willen weten wat er met je baby aan de hand is) even de camera checken en besluiten of je wel of niet wilt ingrijpen.

Een fatsoenlijke luiertas

Wat in het lijstje vaderdagcadeaus voor aanstaande vaders zeker niet mag ontbreken, is de luiertas. Dit vind ik persoonlijk wel de leukste. Luiertassen zijn meestal van die ontzettend vrouwelijke dingen. Daar ga je als man niet voor je lol mee over straat. Maar, het zal zo nu en dan toch moeten. Waarom koop je dan niet een gave luiertas die toonbaar is, en waarmee de aanstaande vader ook mee de weg op kan? Een mannelijke luiertas, dus.

Inspiratie voor een stoere luiertas

vaderdagcadeaus voor aanstaande mannen
Luierrugzak van Lässig

Neem bijvoorbeeld deze stijlvolle rugzak van Lässig. Mooi eenvoudig ontwerp, duurzaam product met genoeg ruimte. Deze luierrugak is vegan en flexibel dankzij de rolltop-stijl.

Gewoon best een mooi ding.

vaderdagcadeaus voor aanstaande mannen
Luiertas van Elodie Details

Deze vind ik zelf behoorlijk gaaf: de Elodie Details Petit Royal. Ziet eruit als een gewone tas, maar is een luiertas. Met bevestigingsriemen voor de kinderwagen, binnenzakje voor luiers, alles erop en eraan. Ook handig om je laptop in mee te nemen, trouwens.

Of kijk gewoon zelf even in het assortiment van Babyveilig.nl.

Het ideale cadeau voor aanstaande vaders!

Een stoere draagzak

Tegenwoordig lopen ook papa’s met de baby in een draagzak. Ik heb het zelf ook regelmatig gedaan. Bij onze eerste dochter niet zo vaak, maar bij de tweede en derde wel wat meer, omdat je dan toch je handen meer vrij moet hebben.

Met de kinderen in de bouwmarkt
Een beetje een stoere draagzak is een leuk vaderdagcadeau voor aanstaande vaders.

Nu moet ik zeggen dat wij niet een hele mooie draagzak hadden. Hij was wel fijn en praktisch in het gebruik, maar hij was verder een beetje saai. Ik liep niet totaal voor lul, maar bepaald stoer was het ook niet.

Koop dus als het even kan een beetje een mooie draagzaak voor de aanstaande vader. Een beetje een stoer exemplaar.

Deze Baby Björn bijvoorbeeld. Simpel en zwart, maar wel stoer. Zet ‘m maar op je lijstje met vaderdagcadeaus voor aanstaande vaders.

Een slaapknuffel voor de baby

Elk kind heeft een knuffel waarmee hij of zij graag slaapt. Of beter gezegd: niet zonder kan. Bij ons heten de knuffels Tofe, Tappie en Muis Muis. Dit zijn allemaal vrij kleine knuffeltjes die de kids lekker in hun armpjes kunnen klemmen.

Een slaapknuffel is een leuk vaderdagcadeau voor aanstaande vaders. Bijvoorbeeld dit leuke konijn met lange oren en slungelige armen en benen.

Een hartslag knuffel

Een heel leuk vaderdagcadeau voor aanstaande papa’s is de hartslagknuffel. Ken je dat? Het is een knuffel met daarin een speakertje. Deze kun je meestal instellen op verschillende standen, zoals hartslag, regengeluid of een muziekje.

Het werkt vaak heel goed voor onrustige baby’s. Zo slapen ze sneller en rustiger in.

Hartslag-knuffel Flow Amsterdam Heartbeat Milo
Milow maakt geluid.

Neem dit té schattige konijn, bijvoorbeeld. Deze Milo heeft ook een timer-functie, waardoor deze na een ingestelde tijd automatisch uitgaat. Gaat je baby toch weer huilen? Dan zal Milo automatisch weer aan gaan. Dankzij het handige ontwerp blijft deze knuffel goed staan. Zo zet je ‘m makkelijk in de hoek van het ledikant. 

Een flauw t-shirt met tekst

vaderdagcadeaus voor aanstaande mannen
Een flauw t-shirt.

Tja, mocht je het echt niet meer weten, dan kun je hier nog voor gaan. Een t-shirt met een flauwe tekst. Papa est. 2022 bijvoorbeeld. Of Daddy to be. Mij had je er niet gelukkig mee gemaakt. Maar er zijn vast vaders te vinden die dit een heel gaaf cadeau vinden.

Een zwangerschapscursus voor mannen

Een serieus goed cadeau: deze zwangerschapscursus voor mannen.  Welcome to Mankind maakt de aanstaande vader met een serie gelikte en laagdrempelige video’s helemaal klaar voor de bevalling en de eerste maanden als vader.

Ik heb de cursus zelf bekeken en echt waar: was dit er maar geweest toen ik vader werd. Dan was ik nu misschien wél een goede vader geweest (geintje).

Lees hier mijn review van deze cursus.

Een autostoeltje

Als je een baby krijgt, heb je als eerste een maxicosi nodig om je kind te vervoeren. De meeste aanstaande vaders kopen die wel op tijd. Maar, na een tijdje past de baby niet meer in de maxicosi en moet je overstappen op een autostoeltje.

Een autostoeltje zou dus een mooi vaderdagcadeau voor aanstaande vaders zijn. Het is zeker geen goedkoop cadeau. Maar wel een hele mooie verrassing!

De originele Vaderboks

Dit is wel een hele gave hoor: de Vaderboks! Mannen die het vaderschap serieus nemen, verdienen een serieus cadeau, zeggen ze bij Vaderboks. En daar kan ik het niet mee oneens zijn!

Wat er precies in zit is een verrassing. Maar, je mag tien hoogwaardige producten verwachten die speciaal zijn geselecteerd om aanstaande vaders door de eerste maanden van het vaderschap heen te helpen.

Andere vaderdagtips

Zoek je ‘gewone’ vaderdagtips? Hebben we ook!

Welk cadeau geef jij?

En? Heb je iets aan bovenstaande tips met vaderdagcadeaus voor aanstaande vaders? Krijg je er inspiratie van? Wat ga jij kopen voor die aanstaande vader in jouw vriendengroep of familie? Ik lees het graag in een reactie!

Dit artikel over vaderdagcadeaus voor aanstaande vaders bevat affliate links. Daarmee krijg ik een klein bedrag als jij via die link iets bestelt. Geen zorgen, het kost jou niets extra.

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.