Tips voor kraamcadeaus voor vaders

We moeten het eens hebben over kraamcadeaus. En dan bedoel ik niet de kraammand, luiertaart of hydrofiele doeken. Nee, ik heb het over kraamcadeaus voor mannen. Want, de papa verdient ook een beetje aandacht in de eerste weken! In dit blog mijn tips voor een kraamcadeau voor vader. 

Begrijp me niet verkeerd: de moeder heeft net een bijna onmenselijke prestatie geleverd door een kind te baren. Natuurlijk verdient zij alle zorg, aandacht en liefde. Maar, ik ben hier nu eenmaal om mijn medeman een beetje in bescherming te nemen. Dus, hoe leuk is het om, wanneer je op kraamvisite gaat, ook iets voor de vader mee te nemen? 

De vader is er ook maar druk mee. Hij wiegt de baby ‘s nachts in slaap, maakt kruikjes warm, doet de baby in bad, verzorgt de kraamvisite, doet aangifte en moet aanzienlijk sneller weer aan het werk. Wat wil een verse vader nu graag cadeau krijgen in de kraamtijd? Mijn tips hieronder!

Speciaalbier

Altijd goed. Tenminste, als de vader wel van een biertje houdt. Niets lekkerder dan tussen de boertjes door een slok van een mooie Affligem Tripel of een glaasje Westmalle terwijl de kleine eindelijk in slaap gehuild is. 

Een paar goede magazines

De papa zit er soms ook maar een beetje verloren bij. Terwijl de moeder borstvoeding geeft en de kraamhulp de stofzuiger door het huis haalt. Dan kan hij mooi even zijn benen op de bank leggen en zich verdiepen in een goed magazine. Voetbal International, Men’s Health, JFK, Playboy, Quote, Helden: keuze genoeg, als je de smaak van de kersverse vader een beetje kunt inschatten. Mooi kraamcadeau, toch?

Wireless Headphones

Ben je bereid iets dieper in de buidel te tasten, dan is een wireless headphone een mooi kraamcadeau voor papa. En dan het liefste een noise canceling variant: zo kan hij ook tijdens de huilbuien van zijn baby lekker genieten van de laatste podcasts of zijn favoriete Indie-album. 

Een puzzel van 1.000 stukjes

Wat geef je een vader cadeau die alles al heeft? Iets wat hij moet oplossen: een puzzel van 1.000 stukjes. Puzzelen kan een heerlijk ontspannende bezigheid zijn: ideaal om de stress van een pasgeboren baby van je af te laten glijden. 

De Vaderboks – een doos vol

Dit is een hele doos vol hoogwaardige producten voor aanstaande vaders. De Vaderboks is een initiatief naar mijn hart. Het zet mannen namelijk wat meer in de spotlights als het om het vaderschap gaat.

Mannen die het vaderschap serieus nemen, verdienen een serieus cadeau, zeggen ze bij Vaderboks. En daar kan ik het niet mee oneens zijn!

Een fotoshoot met het gezin

Ook leuk: geef een fotoshoot cadeau. Het is natuurlijk geweldig bijzonder om je als gezin vast te laten leggen door een professionele fotograaf. Samen met mama en baby op de foto en een afdruk laten maken op canvas: onbetaalbaar! 

Een mannelijke luiertas

Als vader ga je natuurlijk niet met die mooie fluffy luiertas van je vrouw over straat. Overweeg daarom een luiertas voor mannen. Het ideale cadeau voor de iets meer modebewuste vader!


Tot slot… probeer gratis de zwangerschapscursus voor mannen.

Wil jij je als man goed voorbereiden op de belangrijkste rol in je leven?

Volg dan deze eerste, volledig op mannen gerichte digitale zwangerschapscursus. Boordevol videomateriaal en de beste voorbereiding op het vaderschap die je zult vinden.

Probeer hier direct gratis. Of lees eerst mijn onafhankelijke review van deze zwangerschapscursus voor mannen!


Weet jij nog een kraamcadeau voor vader?

En wat geef jij een nieuwbakken vader cadeau in de kraamtijd? Heb je nog tips voor de papa’s? Ik lees het graag in een reactie!

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.