Toffe online zwangerschapscursus voor mannen (review)

Zwangerschapscursus voor mannen review

Eindelijk! Er is een serieus goede en vette online zwangerschapscursus voor mannen op de markt. Welcome to Mankind maakt jou met een serie gelikte en laagdrempelige video’s helemaal klaar voor de bevalling en je eerste maanden als vader. Ik heb de cursus zelf bekeken en echt waar: was dit er maar geweest toen ik vader werd. Dan was ik nu misschien wél een goede vader geweest (geintje). Hieronder mijn review van de Welcome to Mankind zwangerschapscursus.

Terug naar 2015: geen zwangerschapscursus voor mannen te vinden

Toen Iris zwanger was van onze eerste (in 2015) was ik in eerste instantie niet zo bezig met educatie over de zwangerschap en de bevalling. Maar, gaandeweg werd ik toch meer en meer nieuwsgierig naar wat ik kon verwachten van de bevalling en de eerste maanden met een baby. Hoe werkt zo’n bevalling eigenlijk? Wat moet je doen als man? Er een beetje apathisch bij gaan staan leek me geen goede optie. Maar, wat dan? 

Een goede zwangerschapscursus voor mannen kon ik niet vinden, dus deden we samen iets anders. Privé-les met een dame die ons thuis vertelde wat we konden verwachten. 

Dat was echt prima en het bracht me veel informatie, maar het waren slechts een paar uurtjes en daarna moest ik het doen met een stel papieren in een snelbinder. 

Niet zweverig

Alvin van de zwangerschapscursus voor mannen
Dit is Alvin. Hij neemt je stap voor stap mee in de cursus.

Ik heb me ermee gered, maar toch had ik een meer uitgebreide cursus destijds zeker niet afgeslagen. Vooral niet als het de focus puur op mannen had gelegd. De gemiddelde zwangerschapscursus is toch vaak gericht op vrouwen en heeft voor veel mannen al snel een zweverig karakter. 

Nou, Welcome to Mankind is veel, maar zeker niet zweverig! Zoals ik voor deze review heb mogen ervaren word je in elke video door een échte kerel met de naam Alvin (inclusief goede baard, tattoos en vader van drie kinderen) meegenomen in de ins en outs van je voorland als toekomstig vader. 

De opbouw van de cursus 

De cursus van Welcome to Mankind is opgedeeld in drie modules: de zwangerschap, de bevalling en je nieuwe leven als vader. Elke module gaat uitgebreid in op wat je moet regelen, wat je kunt verwachten en waar je tegenaan zult gaan lopen. Van echo’s tot verloskundigen en van meconium tot de groeiende borsten van je vrouw: geen onderwerp wordt geschuwd. 

Dat is naar mijn mening ook de grote kracht van deze cursus. Het is gewoon een heel compleet verhaal. Het behandelt echt alles, van hoe het verloskundige systeem in Nederland in elkaar zit en hoe je kinderopvang regelt, tot de sprongetjes van je kind en de seks na de bevalling. 

50 video’s wijzen je de weg

De cursus bestaat uit ruim 50 video’s over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. En alles wat jij daar als man dus over moet (en wilt) weten. Sex na de bevalling? Wordt behandeld. Hoe je je baby straks moet vasthouden? Wordt aan je uitgelegd. Welke spullen je allemaal nodig hebt? Check.

Alvin (die met de baard) vertelt je alles over je nieuwe rol als vader. Bedklossen of kratten bier onder het bed? Alvin weet raad.

De video’s zitten sterk in elkaar, je kunt zien dat een groep professionele videomakers hier mee bezig is geweest. Lekker snel ge-edit en geen moment te lang. Bovendien met de nodige humor gepresenteerd (‘gezellig zo’n baby in huis, maar wat een gejank!’). Het moet natuurlijk niet té serieus worden. 

Ervaders en deskundigen

In veel video’s komen ook ervaren vaders aan het woord (zogenaamde ‘ervaders’) die je nog van wat extra tips voorzien en hun ervaringen als newborn daddy’s met je delen (‘je kan gewoon een biertje drinken met je kind op het terras!’).

Daarnaast zijn er nog een aantal deskundigen aan de cursus verbonden, namelijk een verloskundige en een psycholoog. Het is dus zeker niet allemaal puur gebaseerd op de ervaringen van enkele vaders, maar ook echt door experts onderbouwde materie.

Volg de cursus op je mobiel

De website en de cursusinhoud is mobiel uitstekend benaderbaar, dus je kunt de video’s ook prima kijken terwijl je in de trein zit of in bed ligt (terwijl je zwangere vrouw naast je ligt te snurken). 

Dat is handig, want zo kun je altijd even een video checken wanneer het uitkomt. En ja, het kost best wel even wat tijd om alle 50 video’s te bekijken.

Groepen voor interactie en tips

Een tip van Harm: babyfoon in de aanbieding.

Een laatste feature van deze zwangerschapscursus voor mannen is de groepen-functie. Hier kun je (á la Facebook) op een timeline zaken posten en delen met andere (aanstaande) vaders. Dit moet volgens mij nog een beetje gaan leven, maar ik zag al wel wat dingen voorbij komen op de timeline over leegverkoop van een Babydump en een aanbieding van babyfoons. Doe er je voordeel mee!

Mijn oordeel over Welcome to Mankind

Het zal je inmiddels wel duidelijk zijn: ik ben in deze review erg positief over Welcome to Mankind. Mijn conclusie is dan ook: deze zwangerschapscursus voor mannen kan ik elke aanstaande vader van harte aanbevelen.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. De cursus is heel goed betaalbaar en 100% waar voor je geld. Het kost je in elk geval vele malen minder dan die peperdure nieuwe kinderwagen die je moet aanschaffen. Bovendien krijg je veertien dagen proeftijd, dus als je het echt niks vind kun je altijd nog je geld terugvragen.

Andere zwangerschapscursussen voor mannen

Natuurlijk zijn er meer zwangerschapscursussen voor mannen op de markt. Misschien past een andere cursus wel beter bij jou. Misschien wil je liever een privécursus of ga je graag met je vrouw mee naar een pufklasje. Of lees je liever boeken, of vind je het allemaal wel best en denk je dat je geen voorbereiding op je vaderschap nodig hebt. Mag ook! Maar toch… je bent hier niet voor niets op deze website.

Ik denk dan ook Welcome to Mankind voor een heleboel aanstaande vaders de meest complete en gangbare cursus is. Het zit goed in elkaar en bovendien kun je alle content lekker op je mobiel bekijken.

Tip! Geef de cursus cadeau

Zit jij dit nu als vrouw te lezen en denk je: dit is iets voor mijn vent, die heeft namelijk nog geen flauw idee wat hem te wachten staat? Geef de cursus dan cadeau. Op de website kun je klikken op ‘cadeau’ en dan je opties kiezen.

Dit is gaaf om te geven, want dan krijg je een unieke cadeauverpakking met daarin een speciale romper en een kaartje met de persoonlijke code om de cursus te starten.

Dit is natuurlijk ook een cadeautip voor alle vrienden van papa’s in wording.

Nu gratis kennismaken met deze zwangerschapscursus

Welcome to mankind review

Oké, je snapt dat dit geen traditionele zwangerschapscursus is. Dit is er ééntje die echt toegespitst is op jou als man en ik raad ‘m je van harte aan. Je krijgt er geen spijt van! 

Wil jij weten:

  • Welke 5 dingen je absoluut niet moet doen tijdens de bevalling?
  • Hoe je de Mankind-Methode kunt gebruiken om je vrouw tevreden te houden?
  • Wat meconium is en waarom je dit moet weten?
  • Hoe je je leven weer kunt oppakken na de bevalling?
  • Hoe enorm je aan de bak moet bij een noodbevalling?

Claim hier je gratis kennismaking. 

Op deze pagina staan affiliate links. Hiermee krijg ik een (heel klein) bedrag, wanneer jij via die link iets koopt. Het kost jou niks extra. Ik plaats alleen links waar ik zelf achter sta!

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.