Het verhaal achter ons geboortebord

Wij hebben bij al onze drie kinderen hetzelfde geboortebord gebruikt. En, mijn broer heeft het ook gebruikt voor zijn twee kinderen. Het was een zelfgemaakt geboortebord van Woezel en Pip. Bij mij hing het aan de voordeur, bij mijn broer stond het in de tuin. Dit bord heeft voor ons allemaal een bijzondere waarde. 

Geboortebord Woezel en Pip 

Mijn vader overleed in 2014, nog voor ik kinderen had. Bij mijn broer was toen net zijn tweede kindje geboren. In 2010, toen mijn vader nog gezond was, had hij een geboortebord gemaakt van Woezel en Pip, voor de geboorte van zijn eerste kleinkind. Hij had een grote houten triplex plaat in vorm gezaagd en deze mooi beschilderd. De naam van mijn neefje stond in grote letters bovenaan. 

Een herinnering 

Toen Iris zwanger was van onze oudste, in 2015, was mijn vader al overleden. Ik wist meteen: dat geboortebord dat mijn vader gemaakt heeft, hang ik straks hier aan de deur. En zo geschiedde. Ik schuurde de oude naam eraf en schilderde ‘Lauren’ erop. Dit herhaalde ik later ook bij mijn tweede en mijn derde kind. Lauren werd Estelle en Estelle werd Maxim.

Het zal natuurlijk altijd een gemis blijven dat mijn kinderen hun opa niet kennen. Dat kan op geen enkele manier worden verzacht. Maar, op deze manier was mijn vader toch een beetje bij de geboorte van mijn kinderen. Elke keer hing zijn bord bij ons aan de deur. Best bijzonder om op deze manier een tastbare herinnering zo te verweven met nieuw leven. 

Heb jij ook een tastbare herinnering aan een overleden dierbare?

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.