Dé doos voor aanstaande vaders: Vaderboks

Man houdt een baby vast

Als een vrouw zwanger is, krijgt ze vaak veel cadeautjes. Denk maar aan de vele blije dozen die je overal kunt aanvragen. Deze pakketten zijn vaak gericht op de moeders. Maar, hoe gaaf is het als je als aanstaande vader ook een tof cadeau krijgt? Daarom is er nu de Vaderboks!

Cadeau voor aanstaande vaders

Een zwangere vrouw wordt vaak overladen met cadeaus. Rompertjes, kleertjes, babyspulletjes, maar ook cadeautjes voor mama zelf. Terecht natuurlijk. Maar, is het in 2022 ook niet eens tijd om de vader flink tegemoet te komen met een mannelijk cadeau? Ja!

En dan kom je dus uit op een doos. Jep, een doos voor aanstaande vaders.

Eerder schreef ik al over vaderdagcadeaus voor aanstaande vaders en over kraamcadeaus voor aanstaande vaders. In dat rijtje hoort deze Vaderboks ook zeker thuis. Het is een origineel en verrassend cadeau. Helemaal leuk om als groep te geven!

Wanneer geef je de Vaderboks?

De Vaderboks is een mooi cadeaupakket gevuld met handige gadgets en producten die de nieuwe papa door zijn eerste maanden als vader heen slepen.

Er zijn dus in principe twee goede momenten om de Vaderboks aan je vriend, broer of collega cadeau te geven:

  • Tijdens de zwangerschap
  • Net na de geboorte

Ik denk dat de Vaderboks vooral een leuk cadeau is om als groep aan een aanstaande vader te geven. Ideaal dus voor vriendengroepen of collega’s die hun maatje een hart onder de riem willen steken, voordat hij de jungle van slapeloze nachten, poepluiers en tepelhoedjes wordt ingeslingerd.

Had ik zelf zo’n box willen krijgen?

Ik moet je eerlijk zeggen: ik had het serieus gaaf gevonden als ik een soortgelijk cadeau had gekregen van mijn vrienden, toen Iris zwanger was van onze eerste. Ik was behoorlijk met mijn aanstaande vaderschap bezig, dus een stukje erkenning daarvan in de vorm van zo’n tof cadeau had ik erg gewaardeerd.

Destijds moest ik met lede ogen aanzien hoe we werden overstelpt met rompertjes, kleertjes, mutsjes, luiers, spenen, blokkendozen, boekjes, hydrofiele doeken en vele andere spullen die je nodig hebt voor je baby.

Die spullen waren hartstikke welkom natuurlijk, maar toch was een echt cadeau voor papa wel tof geweest.

Wat zit er in dit pakket voor aanstaande vaders?

De Vaderboks is een verrassingspakket. Je weet dus niet precies wat erin zit. Maar, denk aan Sleepsoft oordopjes om de nacht te kunnen doorslapen, een buidelbadcape om de kleine gezellig af te drogen na het badderen, een speciaal ‘papa-biertje’ en een handig en komisch boek over het vaderschap (namelijk Tuurlijk Schatje).

Direct verzenden of zelf cadeau geven

Op de website van Vaderboks kun je ervoor kiezen om het pakket naar jezelf te laten opsturen of om ‘m gelijk naar de toekomstige vader te laten verzenden. In dat laatste geval kun je er een persoonlijke notitie bij doen, zodat de ontvanger weet waar het cadeau vandaan komt.

Het is natuurlijk wel het allerleukste om het cadeau zelf te overhandigen. Ik zeg, gezellig met een paar biertjes erbij, en dan maar ouwehoeren. Dat hoort er wat mij betreft wel bij. Het gaat niet alleen om het cadeau, maar ook juist om de aandacht die je als mannen onder elkaar hebt voor elkaar en het vaderschap.

Wat geef jij die aanstaande vader?

Weet jij al wat je die vriend cadeau gaat geven die binnenkort vader wordt? Ik denk dat ik je met deze Vaderboks een hele goede tip heb gegeven. Laat me in een reactie weten wat je ervan vindt!

Dit bericht is een advertentie. Maar: ik promoot niets waar ik niet zelf achter sta.

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.