Noodles met wokgroente en tonijn (recept)

Noodles met tonijn en ei

Een eenvoudig en snel te bereiden gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Met tonijn, ei, een mooie groentemix en noodles. Lekker voor jong en oud. Bij ons vinden ze de sliertjes altijd het lekkerst! In deze bereiding ga ik uit van twee volwassenen en drie kleine kinderen.

In de video gebruik ik een zakje tonijn van John West, met gedroogde tomaten-kruiden. Ik vond dat niet echt een toegevoegde waarde voor dit gerecht, daarom stel ik voor dat je gewoon tonijn uit blik neemt en daar zelf een mooie oosterse kruidenmix doorheen gooit.

Dit heb je nodig voor dit recept met noodles en tonijn

Noodles

Drie eieren

Een zak oosterse wokgroenten (400 gram)

Gebakken uitjes

Tonijn uit blik

Oosterse kruidenmix

Sojasaus

Twee teentjes knoflook

2 á 3 centimeter gember

Twee bouillonblokjes

recept voor noodles met veel groente, ei en tonijn
Noodles met tonijn en ei
Heerlijke noodles met tonijn, wokgroenten, een eitje, sojasaus en meer.

Bereidingswijze

De bereiding is simpel en snel. Als je het een beetje goed plant, staat het binnen een kwartier op tafel.

Je hebt drie pannen nodig: voor de eieren, de noodles en de wokgroenten plus tonijn. Die zet je alvast klaar. Breng een volle ketel water aan de kook.

Begin met het koken van de eieren, die kook je in circa 8 minuten hard. Ondertussen pel je de knoflook en snijd je deze in kleine stukjes. Ook schil je de gember en deze rasp je.

Vervolgens breng je in een andere pan een liter water aan de kook. Hierin los je de bouillonblokjes op en ook doe je hier de gember bij. Ook voeg je een scheutje sojasaus toe aan het water. Dan voeg je de noodles toe en deze kook je in een paar minuten gaar. De smaak van de bouillon en de gember trekt in de noodles.

Dan bak je de wokgroenten in een grote wok- of koekenpan in een paar minuten gaar. Vervolgens voeg je de tonijn uit blik en de kruiden toe.

Je serveert de noodles met de wokgroenten erbovenop. Leg er een gehalveerd eitje op en bestrooi het geheel met gebakken uitjes en een beetje sojasaus.

Eet smakelijk!

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.