Vegetarische wraps met kikkererwten en sinaasappel (recept)

Wrap met kikkererwten en sinaasappel recept

Vandaag maken we een heerlijk lunchgerecht. Dit is één van mijn favorieten. Het is makkelijk te maken, snel klaar en de ingredienten haal je in elke supermarkt. Als je het met je kinderen eet, kun je misschien beter niet te veel harissa toevoegen.

Dit heb je nodig voor dit recept

Wraps

Potje Harissa

Blik kikkererwten

Rode ui

Feta

Sinaasappel

Rode wijnazijn

Bosje peterselie

Recept voor vegetarische wraps met kikkererwten en sinaasappel
Wrap met kikkererwten en sinaasappel recept
Eet smakelijk!

Bereidingswijze

Om te beginnen zet je alle ingredienten klaar en pak je een stevige koekenpan en een schaal. Laat de kikkererwten uitlekken.

In de koekenpan doe je een paar theelepels harissa en de kikkererwten en die bak je op hoog vuur aan tot de kikkererwten een beetje krokant zijn. Dan draai je het vuur uit.

Ondertussen snijd je de ui in flinterdunne ringetjes. De sinaasappel pel je en ook die snijd je in stukjes. Pers een paar stukjes sinaasappel uit boven de schaal en doe de overige stukjes erin. Doe er een klein beetje rode wijnazijn bij.

Doe de ui, de kikkererwten en de harissa in de schaal en meng de boel goed door elkaar. Verkruimel nu de feta erboven en roer ook dat erdoorheen.

Strooi wat van het salademengsel op een wrap en leg er een paar takjes peterselie bovenop. Vouw de wrap dicht.

Eet smakelijk!

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.