Efteling Loonsche Land review: midden in de natuur

Het Loonsche Land

In de meivakantie zijn we twee nachten naar de Efteling geweest. We dompelden onszelf drie dagen onder in de prachtige wereld van Pardoes, Raveleijn, het Sprookjesbos en al die andere wonderen. Hoe het was om te overnachten bij de Efteling? Was het huisje net zo sfeervol als het park? Dat lees je hier in mijn Efteling Loonsche Land review.

Kijk onderaan dit blog of er nog aanbiedingen zijn voor Efteling overnachtingen.

In 2020 waren we al eens twee nachtjes in de Efteling geweest. Destijds waren we met de opa en oma’s en logeerden we in het Bosrijk. Dat beviel ons zo goed dat we ons voornamen om vaker bij de Efteling te overnachten.

Wat wij zo fijn vinden aan een meerdaags-Efteling bezoek, is dat je volledig op je gemak bent in het park, omdat je voor je gevoel alle tijd hebt. Je hoeft je geen moment te haasten en je hebt alle tijd om alles lekker op je gemak te ervaren.

In de meivakantie naar Loonsche Land

In de meivakantie was het zover. De kids waren twee weken vrij, dus op naar het Loonsche Land! Dit keer gingen we alleen met ons vijven.

We gaan overigens ieder jaar wel eens naar de Efteling, zoals je ook elders op dit blog kunt zien.

Efteling blijft verbazen

De Oude Tufferbaan in De Efteling
De Oude Tufferbaan

De Efteling is niet voor niets ons favoriete themapark. Het park blijft vernieuwen en elke keer is er wel weer iets nieuws te ontdekken. Zo ben ik nu voor het eerst in het rondje van de Zeven Zwanen (in het Sprookjesbos) geweest en hebben we ook het speeltuintje achter het Panorama-restaurant pas voor het eerst echt ontdekt.

Voor de kinderen is het natuurlijk één groot avontuur van verwondering. Maxim (3 jaar) was zich dit jaar voor het eerst echt bewust van wat er gebeurde. Hij vond het geweldig. Vooral van de auto’s op de Oude Tufferbaan kon hij geen genoeg krijgen. Dat we daar telkens een half uur voor in de rij moesten, kon de pret niet drukken.

Voor het eerst in de echte achtbaan

De meiden waren nu ook groot genoeg om voor het eerst in een echte achtbaan te gaan. Ze waren vorig jaar al in de Max und Moritz geweest, maar nu mochten ze ook in de Joris en de Draak. Ik vind deze houten achtbaan zelf vrij heftig, hij gaat nogal hard en schud behoorlijk heen en weer, maar de meiden vonden het geweldig.

Wat wel jammer was: Maxim kwam één centimeter lengte tekort om in de Max en Moritz te mogen. Nou ja, een goede reden om binnenkort weer eens te gaan.

Extra parkeertickets

Bij onze reservering zaten twee extra parkeertickets inbegrepen voor de parkeerplaats bij de hoofdentree. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, omdat we de auto bij de parkeerplaats van het Loonsche Land hebben laten staan.

Alles kunnen doen dankzij Efteling-app

We hebben in de drie dagen dat we toegang hadden tot het park alles gedaan wat we wilden doen. En de meeste dingen wel meerdere keren. Volgens de Efteling-app was er een normale drukte in het park. En dat was prima te doen. We hebben maximaal ongeveer een half uurtje moeten wachten bij diverse attracties. Want, als je goed in de app kijkt kun je je moment pakken en attracties bezoeken wanneer de wachttijden niet te lang zijn.

Zo hebben Iris en ik zelf ook nog wat attracties kunnen doen waar de kinderen niet in kunnen. Door in de single rider rij te gaan staan bespaarden we tijd en konden we nog in de Baron 1898, De Vliegende Hollander, Vogel Rok en de Python.

Veel eten en drinken

We hadden zelf best veel eten en drinken meegenomen om mee te nemen in het park. Met zijn vijven kunnen de kosten aardig oplopen als je voor elk drankje en elke versnapering bij een kraampje moet gaan staan.

Toch konden we vaak de vele verleidingen in het park niet weerstaan. Overal zoetige en hartige snacks en overal eten en drinken. Toppunt vonden we wel de Chimney-Cake: een kaneelrol gevuld met slagroom en fruit. Echt heel lekker!

Daarnaast hebben we veel te veel suiker gegeten, in de vorm van popcorn, suikerspinnen en zuurstokken en te veel vet. Elke dag wel een patatje, een bak kibbeling of een turkse pizza. We houden van lekker eten en daarvoor kun je in de Efteling ook zeker terecht.

Ligging van het Loonsche Land

Het Loonsche Land is één van de verblijven nabij de Efteling. Eerder waren we in het Bosrijk, wat iets dichter bij de ingang van het park ligt.

Het Loonsche Land ligt op circa 15 minuten lopen van het park. Wij vonden dit goed te doen, maar na een dag slenteren is het best een aardige wandeling.

Zeker als je een bolderkar met drie kinderen erin achter je aan moet trekken.

Er rijdt wel een (elektrisch) treintje van het Loonsche Land naar de ingang van de Efteling. Wij maakten hier echter geen gebruik van, omdat we daar met de bolderkar niet in konden.

En die bolderkar wilden we toch wel graag mee het park in nemen.

Het park is prachtig gelegen, midden in de natuur. Het nodigt dan ook erg uit om lekker buiten te spelen en de natuur in te trekken. Wij waren echter druk genoeg met het bezoeken van de Efteling zelf, dus zijn de natuur verder niet in geweest.

De 6-persoons hut

Wij verbleven in een eenvoudige 6-persoons hut. Deze lag helemaal aan de rand van het park. Je waant je daar echt midden in de natuur.

De hut zelf is simpel ingericht en biedt net voldoende ruimte voor een gezin van vijf. Het is allemaal wat aan de krappe kant. Er zijn twee slaapkamers, één met vier bedden (waaronder een stapelbed) en één met twee bedden.

De badkamer is klein en beschikt over een smalle brede wastafel en een douchecabine.

In de keuken ben je van alle gemakken voorzien, met een combimagnetron, een kookplaat, een vaatwassen en een koelkast met vriesvak.

De eettafel is groot. De stoelen die eraan staan echter, zijn erg groot en zwaar. Ze zitten wel prima, maar zijn echt lomp. Als je je stoel aan wilt schuiven moet je flink wat kracht zetten. Bovendien passen ze echt maar net naast elkaar onder de tafel.

Wij hadden wat makkelijke etenswaren meegenomen, zoals spaghetti met verse groenten en soep met brood. Dit konden we prima klaarmaken in het kleine keukenblokje in de hut.

Natuurlijke details en gordijnen als deuren

De hut is simpel aangekleed, maar is wel voorzien van een aantal natuurlijke details die het geheel een prettige aanblik geven. Zo zijn de plinten van natuurlijk hout en hebben de keukenkasten niet allemaal een deurtje, maar soms een schattig geblokt gordijntje.

Overigens hebben de slaapkamers ook geen deuren, maar gordijnen. Dit is waarschijnlijk gedaan vanwege de beperkte ruimte en de onhandige situaties die openslaande deuren in een kleine hal veroorzaken.

Efteling-tv en filmkanalen

In de parken van de Efteling beschik je over Efteling-tv kanalen en over kanalen van Film1. De Efteling televisie is ideaal voor de kinderen: de hele dag sprookjes van de Efteling, daar krijgen ze geen genoeg van.

De Film1 kanalen vond ik dan weer leuk. Hoewel je maar weinig tijd in je huisje doorbrengt heb ik ’s avonds een mooie film gezien: Whiplash. Maar, ok, dat is verder niet relevant voor deze Efteling Loonsche Land review.

Faciliteiten op het park

Op het park zelf vind je onder andere een paar mooie speeltuinen en een restaurant: de Proeftuyn. We hebben hier niet gegeten, maar het zag er gezellig uit en de kaart was gevarieerd en goed betaalbaar.

Voor onze kids waren de geiten die op het park rondlopen een attractie op zich: ze konden geen genoeg krijgen van het voeren van deze dieren met gras en bladeren die ze overal vandaan haalden.

Wat erg leuk is, is dat er ’s avonds een kabouter op het park rondliep, die met alle plezier een praatje met de kinderen maakte. Wij kwamen de kluskabouter tegen, die net een huisje voor de kabouters aan het bouwen was. Erg leuk en vermakelijk.

Er is geen supermarkt in het Loonsche Land, maar in het naastgelegen Bosrijk kun je wel terecht voor een paar simpele boodschappen.

Alles digitaal geregeld

Alles rond deze reis was digitaal geregeld. Ik kreeg alle info vooraf op de mail en in de app kon ik mijn tickets activeren, inclusief de parkeertickets en de sleutel van het huisje. Dat vond ik zelf erg makkelijk. Je telefoon geeft toegang tot de slagboom van het park en ook de deur open je door je telefoon tegen het slot aan te houden. Er komt geen sleutel of pasje meer bij kijken.

Let er wel op dat je telefoon niet leeg raakt, want ben je dus ook gelijk je sleutel kwijt.

De rekening van drie dagen Efteling Loonsche Land

Uiteindelijk vond ik de kosten van deze drie dagen Efteling nog redelijk meevallen. Wij hebben natuurlijk niet in de restaurants ontbeten en gedineerd (alleen gelunched) en daarmee wel wat kosten bespaard. Daarnaast is het Loonsche Land denk ik de meest goedkope optie qua verblijfsaccomodaties bij de Efteling. Het Efteling Hotel is natuurlijk een stuk duurder en ook het Bosrijk was iets prijziger dan dit park.

De afrekening:

  • accomodatie boshut € 880,-
  • souvenirs € 28,-
  • eten en drinken € 138,65,-
  • totaal € 1.046,65

Ben jij wel eens in het Loonsche Land geweest? Of overweeg je om te gaan? En wat vond je van deze Efteling Loonsche Land review? Laat het me weten in een reactie!

Bekijk de aanbiedingen

Ook overnachten in de Efteling? Kijk hier welke aanbiedingen er op dit moment zijn.

Dit blog bevat affliate links. Hiermee krijg ik een kleine commissie als jij iets boekt. Het kost jou verder niets extra.

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.