Papa kookt! Deze vegetarische groene pesto pasta eet ik echt heel graag. Bovendien is het behoorlijk gezond en vrij makkelijk te maken. Het is een gerecht vol groente, maar je zou er naar eigen smaak nog meer groente aan toe kunnen voegen. De kinderen vinden het meestal ook erg lekker.
Dit heb je nodig (voor twee volwassenen en drie kleine kinderen)
Een pak pasta (penne, fusili, of wat jij wilt)
Een potje pesto (of een halve, naar eigen smaak)
Kookroom (150ml)
Champignons
Ui
Knoflook
Een zak diepvriesdoperwten
Parmezaanse kaas
Courgette
Olie
Recept voor vegetarische pesto pasta met veel groente
Bereidingswijze
Voor je begint, zet even een waterkoker met water op zodat de pasta sneller kookt.
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit deze samen met wat olie in een bakpan voor een minuut of twee. Snijd de champignons en de courgette in plakjes. Gooi ze bij de ui en de knoflook in de pan en bak ze een paar minuten op matig vuur mee. De champignons slurpen de olie op, dus gooi er gerust nog wat olie bij.
Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de pesto (naar eigen smaak een heel of half potje) in de hapjespan bij de ui, knoflook, courgette en champignon en bak even mee. Vervolgens doe je hier de kookroom bij. Tot slot voeg je de doperwten toe en laat je deze eventjes meekoken.
Rasp de parmezaanse kaas in kleine snippertjes en doe deze in een schaaltje.
Giet de pasta af en serveer de pasta en de saus apart op tafel. Je kunt het natuurlijk ook in de pan al bij elkaar doen, maar mijn kinderen zeuren vaak dat ze het apart willen.
Op het bord bestrooi je de pasta met een lekker laagje parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!