Dyson v8 fluffy, mijn beste vriend is een steelstofzuiger

Bart omhelst dyson

Toen Iris en ik nog met zijn tweeën waren, stofzuigden we hooguit twee of drie keer per week. Met zo’n oerdegelijke Bosch-stofzuiger met snoer, een stugge slang en megaveel vermogen. Dan trok je dat ding als een soort blinde hond achter je aan. De stofzuiger botste dan tegen elke deurpost, tafelpoot en kastdeur die je onderweg tegenkwam aan. Inmiddels is dat wel anders. Ik ben beste vrienden met mijn Dyson v8 fluffy steelstofzuiger. 

Eerst heb je nog geen steelstofzuiger nodig

Die eerste maanden met ons eerste kindje was er nog niet zoveel aan de hand. Een baby knoeit niet zoveel. Tenminste, niet op de grond. Je schouders worden natuurlijk continu ondergespuugd en rond de commode gaat er wel eens wat mis met verschonen. Maar, ze drinken keurig uit de borst en de fles en dat is een redelijk nette aangelegenheid. 

De slabbetjes doen hun werk

Ook de eerste hapjes gingen nog prima. We pureerden wat broccoli en zoete aardappel. Dat deden we in een bakje en dat ging dan via een lepel zo, hup, in de mond van onze dochter. Natuurlijk ging er ook wel eens wat naast, en ze werkte het een en ander ook weer naar buiten, maar dat kwam dan allemaal zo ongeveer op het slabbetje terecht. 

Onze stofzuiger hoefde nog steeds slechts twee á drie keer per week uit de gangkast getrokken te worden en deed zijn ondankbare werk nog steeds voortreffelijk. 

Maar, de glijdende schaal van verandering was ongemerkt al ingezet. 

Kruimels, kruimels en nog eens kruimels (en andere etensresten)

Er is niet echt een moment aan te wijzen waarop alles compleet mis ging. Ons kind ging steeds meer zelfstandig eten. En, bij zelfstandig eten hoort zelfstandig knoeien. In het begin bleef dat nog wel beperkt tot het ontbijt, de lunch en het avondeten. Maar, het ging van kwaad tot erger. Ze ging zelf koekjes eten. Ze liep met die koekjes door de woonkamer. Later gingen de koekjes ook mee naar de wc. Ze ging zelf soepstengels eten. Ze ging zelf rijstwafels eten. 

En als er iets is wat koekjes, rijstwafels en soepstengels met elkaar gemeen hebben, dan is het dat ze kruimelen als de ziekte. 

Wij hebben een prachtige houten vloer in huis liggen, maar elke dag begon het steeds meer op een tapijt van etensresten te lijken. En dat werd bij het tweede kindje alleen maar erger. En bij het derde kindje was het helemaal niet meer bij te houden. 

Het moment dat je stofzuigermoe wordt

Elke dag konden we vier á vijf keer die stofzuiger uit de kast trekken, de stekker in het stopcontact steken en met dat hotsende en botsende ding het slagveld onder de eettafel opzuigen. 

Ik werd het behoorlijk zat. 

Gelukkig heeft de techniek de afgelopen jaren niet stilgestaan en dus hadden we in mijn ogen maar één optie: een Dyson aanschaffen. Een steelstofzuiger die je binnen no-time uit de kast trekt om alle kruimels van je kids even snel, tussendoor, op te ruimen. Perfect. 

De Dyson V8 fluffy moest het worden

Het werd een Dyson V8 fluffy. De V8 was destijds gewoon de meest krachtige steelstofzuiger en de fluffy is geschikt voor parketvloeren. Deze heeft een speciale zuigmond voor harde vloeren. Er zit een zachte roller in die voorkomt dat er krassen op je vloer komen. Het ontwerp is zo gemaakt dat je er ook eenvoudig mee onder de kasten kunt stofzuigen. Simpel, die moest het worden.

Steelstofzuiger is echt een uitkomst met kleine kinderen

En geloof me, het is een uitkomst met kleine kinderen. Het aantal keren op een dag dat ik de steelstofzuiger tevoorschijn haal, is niet meer op de vingers van één hand te tellen. Elke keer dat de kids al kruimelend en proestend een soepstengel naar binnen werken, terwijl ze gierend van de lach Sponsbob zitten te kijken, sta ik al klaar met mijn beste vriend Dyson. Klaar om alle kruimels een roemloos einde in de steelstofzuiger te bezorgen. 

Pluspunten van de Dyson V8

De accuduur van de V8 is ook prima. Ik kan op een volle accu makkelijk een hele verdieping in huis stofzuigen. Op maximale power een stuk minder, maar die functie is wel handig bij hardnekkige kruimels. 

Verder zit er een behoorlijk assortiment aan opzetstukken bij. Ideaal voor de meubels en de auto bijvoorbeeld. Maar, ook de trap heb ik snel stofvrij dankzij een handig mondstuk.

Minpunten van de Dyson V8

Minpunten zijn er natuurlijk ook. Zo vind ik de Dyson behoorlijk onderhoudsgevoelig. Er komen snel haren in de geleidende wieltjes, waardoor de wieltjes vastlopen. De fluffy roller wordt redelijk snel vies. En je moet het apparaat eens in de drie maanden volledig uit elkaar halen en alle onderdelen schoonmaken. Dit soort onderhoud was bij de degelijke oude Bosch-stofzuiger zeker niet van toepassing. 

Ook de zuigkracht is toch wel een stuk minder dan van de conventionele stofzuiger. Ik weet niet hoe de accu’s van de nieuwste Dyson modellen zijn, maar de zuigkracht is vast verbeterd. 

Dus, heb jij een steelstofzuiger?

Heb jij een steelstofzuiger en zo ja, wat voor één? Ik ben ook benieuwd naar ervaringen met andere merken dan Dyson! Laat het weten in een reactie.

Dit blog bevat affiliatelinks. Ik kan daarmee een kleine commissie verdienen wanneer jij een aankoop doet via één van deze links. Jij betaalt hier niets extra’s voor. Ik link alleen naar producten waarvan ik denk dat jij er echt iets aan hebt. Geen onzin, dus.

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.