Naar de Eekhoeve met de kinderen

Woon je in de buurt van Veenendaal en zoek je een leuke activiteit met je kinderen? De Eekhoeve is een heerlijke plek om een paar uurtjes door te brengen. Inclusief goede horeca voor papa! Ideaal als je even niet weet wat je moet gaan doen vandaag.

Zorgboerderij met landwinkel

De Eekhoeve is een zorgboerderij met een landwinkel, theehuis en beleefboerderij. Het is prachtig gelegen nabij de Utrechtse Heuvelrug, aan de buitenrand van Veenendaal. Het uitzicht rondom is dan ook gerust prachtig te noemen. Je waant je op de Eekhoeve een beetje in the middle of nowhere. 

Je kunt zowel met de auto als met de fiets naar de Eekhoeve toekomen. Voor auto’s is er redelijk veel parkeergelegenheid. 

Veel dieren te zien

De kinderen vinden het heerlijk om de verschillende dieren te bekijken. De stallen met koeien en paarden. De konijnen, cavia’s en kippen in de hokken. En natuurlijk de pauw en diverse vogels die er te vinden zijn. Zo loop je rustig een rondje over de boerderij en verwonderen je kinderen zich om alle dieren en alles wat er te zien is. Dat is nog eens wat anders dan de dieren die je thuis hebt zitten.

De moestuin en pluktuin zijn het leukste

Persoonlijk vind ik de moestuin en de pluktuin het mooiste aan de Eekhoeve. In de moestuin vind je (in het juiste seizoen) vele groenten en zo kun je je kinderen dus vertellen waar al die groente die ze altijd moeten eten dus vandaan komt. Bovendien kun je (tegen betaling) zelf groente uit de tuin snijden om thuis op te eten. 

Ook kun je in de bloementuin terecht om een mooie bos bloemen te plukken. Ook deze moet je natuurlijk afrekenen, maar het is voor de kinderen echt een belevenis om helemaal zelf een mooie bos bloemen te plukken uit zo’n grote tuin. En jij maakt je vrouw er blij mee. 

Spelen in de kleine speeltuin terwijl jij lekker luncht 

Vervolgens laat je je kinderen los in de kleine speeltuin, waar ook de weide met geitjes te vinden is. Jij gaat ondertussen lekker op het terras bij het theehuis zitten en bekijkt eens rustig de heerlijke lunchkaart. Het eten bij de Eekhoeve is goed en betaalbaar. De kaart is ook echt ingericht op de kleintjes, er staan een aantal simpele gerechten op (zoals een broodje kaas of jam en een glas limonade) voor een kleine prijs. 

En voor jouzelf staan er heerlijke lunchgerechten op de kaart. Of je kiest voor een high tea of een lekkere borrelplank. Let op, reserveer voor de zekerheid, want het kan druk zijn! 

Kom jij wel eens bij de Eekhoeve en hoe vind jij het daar? Ik lees het graag in een reactie!

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.