Naar Kinderparadijs Malkenschoten, het Kroller-Moller museum en Museonder (vlog)

Geitjes in Malkenschoten

Tijdens onze vakantie in Hoenderloo hebben we een paar leuke locaties bezocht: Kinderparadijs Malkenschoten, het Kröller-Müller museum en het Museonder. Het eerste vind je in Apeldoorn en de laatste twee midden op Nationaal Park de Hoge Veluwe. 

Kinderparadijs Malkenschoten

Dit is van oorsprong een kinderboerderij in Apeldoorn. Inmiddels is het uitgegroeid tot een waar kinderparadijs met dieren, speeltuinen, waterfietsen, een midgetgolfbaan en meer. Mascotte Binky geeft regelmatig leuke shows en er is een horecagelegenheid bij waar je prima iets lekkers kunt eten. 

Het is wel allemaal buiten, dus met lekker weer is dit een aanrader. 

In de waterfiets
Op de waterfiets in Kinderparadijs Malkenschoten.

Kröller-Müller museum

Dit museum vol kunst vind je midden op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Ze hebben onder andere een ruime collectie Van Gogh’s, maar ook Mondriaans, Monets en Picasso’s. De beeldentuin is groot en ruim opgezet, daar kun je uren slenteren. Qua horeca is het in Kröller-Müller ook goed geregeld: bij Monsieur Jacques kun je zowel binnen als buiten goed eten. 

Er zijn ook wisselende exposities. Toen wij er waren was een een expositie van Marinus Boezem. Ik kende deze kunstenaar niet, maar hij is zo ongeveer de grondlegger van conceptuele kunst in Nederland. Hij heeft hele gave projecten gedaan, je vindt ze allemaal terug op deze expositie. Voor de kinderen is dit ook erg leuk, omdat er veel interactie in dit deel van het museum te vinden is. 

Let wel op dat je, voordat je naar het museum kunt, ook een ticket voor het park moet hebben. Dit park zelf is overigens ook zeer de moeite waard! 

Het Museonder

Als onderdeel van je ticket voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe, mag je ook het Museonder bezoeken. Een museum waarin je letterlijk onder de grond van de Veluwe kunt kijken. Een leuk opgezet museum waar jijzelf en de kinderen een hoop zullen leren. Ik wist bijvoorbeeld niet dat de Veluwe is ontstaan doordat de grond eerst door mensen compleet is uitgebuit, waarna er grote, onvruchtbare zandvlaktes zijn ontstaan. Vervolgens is daar weer bebossing op aangebracht om het verstuiven van het zand tegen te gaan. Deze mix van zand en bebossing wordt nu door de beheerders van het park zo veel mogelijk in stand gehouden. 

De rekening van deze dag

Natuurlijk kost het wel wat. De rekening voor twee volwassenen en kinderen van 5, 3 en 2 jaar. 

 • Toegang Kinderparadijs Malkenschoten (4 seizoenskaarten, we gaan nog eens terug): € 60,-
 • Eten en drinken in Malkenschoten: € 24,80
 • Toegang Hoge Veluwe met auto: € 31,50
 • Toegang Kröller-Müller (één volwassene, de rest gratis of op museumjaarkaart): € 11,10
 • Wat drinken in Kröller-Müller: € 11,50
 • Totaal: € 138,90
 • Ben jij al eens op deze plekken geweest en wat vond je ervan?  

  Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.