Het leukste pannenkoekenrestaurant met kinderen?

Onlangs waren waren we een nachtje bij vrienden op het Landal Waterparc Veluwemeer. We wilden met vier volwassenen en 5 kinderen (leeftijd 1 t/m 5) ergens een pannenkoek gaan eten. We kwamen uit op pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde. Maar, is dit wel een pannenkoekenhuis of is het meer een gigantische speeltuin? Of is het allebei? Hoe dan ook, een ervaring was het zeker en wat mij betreft het leukste pannenkoekenrestaurant dat ik ken. 

Hans en Grietje ligt zo ongeveer in the middle of nowhere bij Zeewolde. Vanaf de Veluwe rijd je de polder in, een paar weilanden door en ineens staat er een idyllisch huisje met puntdakjes en een gigantische parkeerplaats eromheen voor je neus. Wij waren er op zondag rond 12 uur en het was behoorlijk druk. 

Geen gewoon pannenkoekenrestaurant met speeltuin

Hans en Grietje is geen gewoon pannenkoekenhuis met speeltuin. Het een echte ervaring, vooral voor de kinderen. Het is een gigantische speeltuin, met speelhuisjes, schommels, tunnels, glijbanen, een skelterbaan, zelfs een attractie met waterpret, en nog veel meer waar de kids super blij van worden. 

Zwemkleding aan en spetteren maar…

Kleine kindjes soms lastig in de gaten te houden

Tussen al deze speelweides door staan de terrassen opgesteld. Grote tafels, kleine tafels, net wat je nodig hebt. Je mag, nadat je bij de ingang bent toegewezen aan een terras, zelf een plekje kiezen. Wij zaten heerlijk in de zon, met toezicht op één van de speeltuinen met speelkussen. Maar, daarmee hebben we direct een nadeel te pakken: dit pannenkoekenrestaurant is zo gigantisch groot, dat het onmogelijk is je kind continu in de smiezen te houden. Voor de wat grotere kinderen is dat niet zo’n probleem, maar ons kleintje van één houd je toch liever in het zicht. Dat werd lopen, dus. 

Prachtig, kleurrijk hoofdgebouw

Het hoofdgebouw van het restaurant verdient een speciale vermelding. Want, wat is dit prachtig, kleurrijk en met veel oog voor detail ingericht. Ook hier staat de kinderervaring weer centraal. Midden in het gebouw hangt een touw en als je daaraan trekt gaat er een douche aan, midden in het restaurant! Er zijn kindertafels met speelgoed, de kids kunnen overal zoetigheid krijgen en er zijn speelruimtes en glijbanen verstopt. De aankleding is echt prachtig, met muurschilderen zoals een nachtwacht kopie, of orgels die ondersteboven aan het plafond zijn gehangen. 

Het is een drukte van jewelste in de open keuken, waar deze zondagmiddag een stuk of tien koks als bezetenen pannenkoeken staan te bakken. Het ziet er leuk uit allemaal en is entertainment op zich. 

binnen in het pannenkoekenhuis
Ook binnen is het interieur prachtig.

Kinderen krijgen nog een muntje om snoep te kiezen

De kaart is gevarieerd en smakelijk. Voor de kinderen zijn de pannenkoeken opgemaakt met snoepjes en ze krijgen er een waterpistooltje bij. Heerlijk met dit warme weer. De pannenkoeken voor de volwassenen zijn smaakvol en vullen goed. De bediening is vlot en vriendelijk. 

De kinderen krijgen bij het kindermenu een muntje ter waarde van 1 euro, waarmee ze in de winkel een snoepje kunnen uitkiezen. Ja, er is ook een snoepwinkel aanwezig op het terrein. 

Ook het snoepwinkeltje ziet er prachtig uit.

Keurig onderhouden pannenkoekenhuis met oog voor detail 

Wat opvalt is dat alles keurig onderhouden is en met oog voor detail is aangelegd. Mooie bloemen aan de verlichting, vogelhuisjes, snoepjes aan de bomen en meer van dat soort kleinigheden die het verschil maken. 

Heerlijke ervaring bij Hans en Grietje

Wij hebben een heerlijke ervaring gehad bij pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Als je eens in de buurt van de Veluwe bent en je zoekt een pannenkoekenhuis met speeltuin, dan kan ik je deze zeker aanbevelen. Het is by far het leukste pannenkoekenhuis waar wij ooit geweest zijn. 

Nu, nog in de coronatijd, konden we een tijdsblok van 2 uur reserveren. Maar, ik weet zeker dat jij en je gezin hier prima een hele middag zouden kunnen vermaken. Zoveel is er te doen en de kinderen raken hier echt niet snel uitgespeeld.

interieur voor kinderen
Interieur met aandacht voor detail.

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje: gaan of laten gaan?  

Tot slot nog een tweetal tips voor je om te besluiten of je dit pannenkoekenhuis op je wishlist moet zetten.  

✅. Gaan: Als je een beetje chaos niet erg vind en jezelf en je kinderen helemaal wilt onderdompelen in de Hans en Grietje ervaring, met het risico dat je ze af en toe even kwijt bent. 

Laten gaan: Als je op zoek bent naar een kleinschalig pannenkoekenrestaurant waar je gezellig kunt tafelen en je kinderen continu binnen schootsveld kunt houden.

Ga jij wel eens naar een pannenkoekenhuis met je kids? En heb je nog tips voor leuke locaties of ben je hier wel eens geweest? Ik lees het graag in de reacties.

Dadventures is mijn verhaal over het vaderschap met drie kinderen. Over de avonturen die we beleven en dus vooral het gebrek daaraan. Mijn doel? Iets van herkenning geven voor andere vaders, mijn ervaringen delen én de band tussen vader en kind versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.